Rady

JAK RENOVOVAT BOROVICOVÝ NÁBYTEK?

Borovicový nábytek je nejoblíbenější volbou, pokud jde o typ dřevěného nábytku. Oproti jiným druhům nábytku je jejich velkou výhodou cena, která zůstává optimální i pro lidi, kteří si v daném období svého života nemohou dovolit pořídit si dřevěný nábytek. Obecně – přírodní dřevo má tu výhodu, že jej lze libovolně renovovat a renovovat. V dnešním příspěvku se dočtete o tom, jak udržovat dřevěný nábytek a čistit dřevěný nábytek. K dispozici budou také tři jednoduché kroky renovace – začněme!

Tři rychlé kroky k renovaci

Renovace dřevěného nábytku je velmi snadná, stačí postupovat podle následujících kroků:

1. Začněte přípravou podkladu. Pokud je nábytek již starý – ošetřete jej brusným papírem, setřete starou barvu nebo lak. Začněte brusným papírem s hrubou zrnitostí, poté jej vylepšete papírem s jemnější zrnitostí.

2. Připravte si barvu – nejprve ji důkladně promíchejte. Jde o to, že jeho konzistence by měla být homogenní. Postupujte podle pokynů na zadní straně obalu. Borovicový nábytek, v závislosti na odstínu barvy, je nejlépe pokryt 2-3 vrstvami.

3. Pamatujte, že dřevěný nábytek by měl stát alespoň jeden den, než jej začnete používat. Postupujte podle pokynů dodaných s barvou!

Čištění dřevěného nábytku

Pamatujte však, že renovace nemusí být nutná rychle, pokud se o nábytek řádně staráte. Dřevěný nábytek je extrémně odolný a odolný a navíc vypadá skvěle po celá léta – za předpokladu, že jste systematičtí. Vše, co musíte udělat, je pravidelně otírat dřevěný nábytek jemným hadříkem. Nepoužívejte silné čisticí prostředky, a pokud chcete bezpodmínečně použít produkt – vyberte si produkty určené pro tento typ povrchu. Čištění dřevěného nábytku by se nemělo provádět hrubými hadříky – nejlépe poslouží hadřík z mikrovlákna. Dbejte také na dobré uspořádání nábytku, vyhněte se nadměrnému světlu a vlhkosti – péče o dřevěný nábytek opravdu není náročná!

Bílý nábytek – jak ho vytvořit?

Údržba dřevěného nábytku je nám již známá, takže nyní přejděme k nejoblíbenějšímu problému, a to k přelakování starého nábytku na bílo. Je to skvělý způsob, jak oživit starý nábytek, který leží nevyužitý. Renovovaný bílý dřevěný stůl lze umístit do nově zařízené kanceláře a starý dřevěný toaletní stolek, který se někde najde, se může ukázat jako náš milovaný kus nábytku v ložnici. Nábytek z borovicového dřeva lze renovovat a snadno mu dodat specifický charakter. A ještě něco, co si málokdo pamatuje – když si v obchodě koupíte bílý nábytek, můžete ho po letech natřít čerstvou bílou barvou. Osvěžíte tak nejen nábytek, ale i celou místnost. Naše planeta nám jistě poděkuje, pokud začneme využívat mnohem více toho, co již bylo vyrobeno, místo abychom se spoléhali na nekontrolovaný růst všeho. Klíčem k ekologickému přístupu je použít to, co máme po ruce, k jeho renovaci nebo opravě. Pusťme se do práce!